Afyonkarahisar Defterdarlığı, 250 bin lira ve üzeri vergi ve ceza borcu bulunan mükellefleri açıklamaya hazırlanıyor. Borçlular, 15 Temmuz'dan itibaren bir ay süreyle ilan edilecek.

Afyonkarahisar Defterdarı Yaşar Kısa, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun 5. maddesinin 4. fıkrasının Maliye Bakanlığına verdiği yetkiye dayanılarak her yıl belirlenecek miktarın üzerinde borcu olanların ilan edildiğini söyledi. Kısa, bu yıl 250 bin lira ve üzeri vergi ve ceza borcu bulunan mükelleflerin 15 Temmuz- 14 Ağusto 2015 tarihleri arasında vergi dairelerinin ilan koymaya mahsus yerlerinde asılmak suretiyle ilan edileceğini bildirdi.

Vadesi geçtiği halde ödenmemiş vergi ve cezalar ile ikmalen, re’sen veya idarece yapılan tarhiyatlar dolayısıyla kesinleşen vergi ve cezalardan 250.000 lira ve üzeri borcu bulunan mükelleflerin kapsama girdiğini belirten Kısa, 250 bin lira ve daha fazla borcu bulunduğu halde taksitlendirilen borçlar ile 6111 ve 6552 sayılı Torba Yasalar gereğince yapılandırılan borçların bu kapsama girmediğini, dolayısıyla bu kapsamda bulunan borçluların ilan edilmeyeceğini sözlerine ekledi.