Afyonkarahisar Defterdarı Yaşar Kısa, Ramazan Bayramı öncesi ve bayram tatili süresince vergi denetimlerinin artarak devam edeceğini bildirdi. Kısa, çok sayıda kurulacak vergi denetim ekiplerinin bizzat kendisinin koordinatörlüğünde görev yapacağını belirtti.

Defterdar Yaşar Kısa, denetimlerin özellikle karayolları üzerinde bulunan dinlenme tesisleri, perakende satış yapan işletmeler, alışveriş merkezleri ile lokantalar ve otellerde yapılacağını açıkladı. Yazılı açıklamasında Kısa, bu denetimlerde bandrollü ürün izleme sistemi kapsamında bandrollü ürünlerin de kontrol edileceğini ifade etti. Kısa, ödeme kaydedici cihazlar (pos makineleri) ile ilgili gerekli görülen tespitlerin yapılacağını, vergi mükellefiyeti olmayanların mükellefiyet tesisinin yapılacağını, sigortasız işçi çalıştırılıp çalıştırılmadığının kontrol edileceğini anlattı. Kısa, belge düzenine uyulup uyulmadığının denetleneceğini, belge düzenine uymayan mükelleflere ise gerekli cezaların kesileceğini dile getirdi.

Defterdar Yaşar Kısa, vergi denetim ekiplerinin denetimler sırasında mükellefler ve işyerlerinde çalışan personel ile müşterilere karşı güler yüzlü, ikna edici davranış içinde olacaklarını; müşterileri, personeli ve mükellefleri rahatsız edici ve onur kırıcı davranışlardan kesinlikle kaçınacaklarını, bu nedenle mükelleflerin de denetim ekiplerine yardımcı olmalarını istedi.