Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi ile Alila Termal Turizm A.Ş. arasında, karşılıksız burs ve istihdam protokolü imzalandı. Protokolle 2015-2016 akademik yılında fakülteyi ilk 10 tercihi içinde kazanan öğrencilerin beşine burs verilecek. Bunlardan öğrenimini ve stajını başarıyla tamamlayanlara da ayrıca istihdam fırsatı sunulacak.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, protokolle amaçlananın, Afyonkarahisarlı olup AKÜ Turizm Fakültesi’nden mezun olan gençlerin, aynı şehirde turizm sektöründe istihdam edilmesi olduğunu söyledi. Rektör Solak, Afyonkarahisarlı gençlerin öğrenimlerini bu alanda yapmasrını, mezun olunca da önceliği kendi illerine vermesini sağlamak istediklerini anlattı.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir de turizm sektörünün kalıcı elemana ihtiyacı olduğunu söyledi. İmzalanan protokolle termal turizm konusunda önemli bir konumda bulunan Afyonkarahisar’da turizm eğitimi alan öğrencilerin, mezuniyetlerinin ardından aynı şehirde istihdam edilmesini amaçladıklarını söyledi.

'TURİZM DIŞ DÜNYAYA AÇILAN KAPIDIR'

Alila Termal Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Acar ise turizmin bir ülkenin dış dünyaya açılan kapısı olduğunu söyledi. Acar, “Dolayısıyla bu kapıda o şehri, sektörü ve o ülkeyi en iyi temsil eden kişileri bulup onlarla çalışmak, o ülkenin dışarıdaki görünüşünü çok değiştirecektir. Algısını çok değiştirecektir.” diye konuştu. Acar, şirket olarak bu branşa gönül veren ve çalışmak isteyen zeki kişilere katkıda bulunarak, eğitimli ve bilgili insanların sektöre kazandırılmasını istediklerini anlattı.

Genel Müdürü İsmail Özcan da üniversite tercihinde ilk 10 sırada AKÜ Turizm Fakültesi’ni tercih eden Afyonkarahisarlı gençlerden beşine, dört yıl boyunca burs verileceğini söyledi. Özcan, bursla kalmayacaklarını vurgulayarak, “Dört yıl sonunda bu arkadaşlarımızla birlikte çalışma fırsatı da bulacağız. Onlara iş garantisi veriyoruz. Afyonkarahisar’a bu konuda katkı sağlayacağımızdan da eminim. Bu seçeceğimiz öğrencilerin bir özelliği de kötü alışkanlıklarının olmaması. Özellikle projemizde, işletmemizde çalışacak olan tüm personelimizin tamamının sigara kullanmayan kişiler olmasını özellikle hedefliyoruz.” dedi.