Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, iktidarın iş hayatına yönelik çalışmalarını kaygıyla izlediklerini söyledi.
Ağar, Yol-İş Holiday Oteli’nde düzenlenen Türk-İş Genel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Semineri’nde, çalışma hayatındaki sıkıntıların azalmasını beklerken, her geçen gün arttığını savundu. Ağar, “Taşeron sisteminin artık biteceği umuduyla, bayram havası yaşamak isterken geldiğimiz noktada hayal kırıklığına uğradık. Kimse kamuda çalışanlara iyi gözle bakmıyor, geçmişten gelen bir hesap var. Özel istihdam büroları çağdaş köleliğin habercisi, bu bürolar hayata geçtiğinde ortalık amele pazarına döner” dedi.
Hükümetin çalışma hayatıyla ilgili yeni düzenlemeler içinde olduğunu da ifade eden Ağar, "Şimdi 4-B çıkardılar, böyle bir sisteme geçmek gibi girişimler var, yakında 4-E çıkar alfabede harf bitmez. Birde zaman zaman önümüze kıdem tazminatlarını getiriyorlar. İktidarın iş hayatına yönelik çalışmalarını kaygıyla izliyoruz" diye konuştu.