Kahramanmaraş'taki Balık Pazarı'nda sabah saatlerinden itibaren tezgahlardaki yerini alan deniz ve tatlı su balığı müşterilerini bekliyor. Balık sezonuna büyük umutlarla hazırlanan balıkçı esnafı ise son günlerde ''balıkta ağır metal iddiaları'' nedeniyle zor günler geçirdiklerini belirtiyor. Son 3 haftadır balık satışında ciddi düşüş yaşadıklarını dile getiren esnaf, yetkililerden bu duruma açıklık getirmesini istiyor.
     Balıkçı esnaflarından ve Menzelet Barajı Kooperatif Başkanı Hacı Gürbak, yaptığı açıklamada, günlük taze deniz ürünlerinin esnafın rafları süslemesine rağmen, balık hakkında çıkan olumsuz haberlerden ötürü yeterli ilgi göremediklerini aktardı. Bu yıl balık satışlarının artacağını düşündüklerini ancak iddialar nedeniyle sıkıntıya düştüklerini anlatan Gürbak, şunları kaydetti:
     ''Pazarda balık çok ama müşteri yok. Günler çok sakin geçiyor. Tezgahları balıklarla süsledik ama balık pazarı boş. Genellikle hafta sonları biraz hareketlilik oluyordu. Pazarda ucuz fiyat politikalarıyla halka balık kültürünü anlatmaya çalışıyoruz. Ama basına yansıyan iddialar bizi olumsuz etkiledi. Bu duruma açıklık getirilmesini istiyoruz.''
     İşlerin durma noktasına geldiğini anlatan Gürbak, esnafın yaşadığı sıkıntılı günleri aşmaya çalıştığını ifade etti.