İSTANBUL (AA) - Michelin Türkiye Ağır Vasıta Lastikleri Ticari Direktörü Sertan Akçagöz, Türkiye'de 2016 yılında satılan ağır vasıta lastik adedinin 2 milyonu geçtiğini bildirdi.

Akçagöz, yaptığı yazılı açıklamada, 2013 yılından bu yana Avrupa bölgesinde ağır vasıta lastikleri segmentinde liderliği elinde bulunduran Türkiye'nin, bu yıl da özellikle son 3 aylık dönemde gerçekleştirdiği satışlarla global pazarlardaki konumunu pekiştirdiğini aktardı.

Bu yıl ağır vasıta lastikleri pazarında beklentilerle uyumlu olarak büyüme yaşandığını aktaran Akçagöz, "Türkiye, süregelen kentsel dönüşüm, mega projelerin katkısıyla Avrupa bölgesinde ağır vasıta pazarında stratejik bir rol üstleniyor. Bu güçlü yapısı nedeniyle ülke olarak performansımız Michelin Grubunun tüm Avrupa sonuçlarının da başarısını doğrudan belirliyor. Michelin Türkiye'nin performansı, Avrupa bölge sonuçlarını direkt etkiliyor." ifadelerini kullandı.

Akçagöz, yıl boyunca 1 milyon 700 binin üzerinde ağır vasıta lastiği, 450 binin üzerinde de kaplama lastik satıldığını kaydederek, pazarda toplam sırt tüketiminin 2 milyon adedin üzerine çıktığını bildirdi.

Son 3 ayda yüzde 15'in üzerinde büyüyerek ekonomiye olumlu etki yaratan ağır vasıta lastikleri pazarının yılı toplamda en az yüzde 5'lik büyüme ile kapatacağını aktaran Akçagöz, şunları kaydetti:

"Hedeflerimizle uyumlu bir yıl performansı gerçekleşti. Ülke olarak geçirdiğimiz süreçte de hedeflerimizde bir değişiklik olmadı. Michelin olarak bizim için ise diğer grup markalarımızın performanslarının da etkisiyle başarılı bir yıldı. Ağır vasıta segmentinde pazarın da üzerinde büyüme kaydettik. Bu başarılı performansımızın ardında tabi ki Michelin markasının kalitesi en büyük rolü oynuyor. Pek çok mega projede yer alıyoruz. Lastiklerimiz İstanbul’da inşaatı devam eden şehrin üçüncü havalimanında çalışan 300 Volvo FMX kamyonunu donatıyor ve maliyetlerde önemli ölçüde verimlilik sağlıyor."

Akçagöz, Michelin Solutions isimli ürünlerinin güvenlik, uzun lastik ömrü, yüksek performans ve maliyet verimliliği sayesinde büyük filolar tarafından da tercih edildiğini bildirdi.