Ağrı Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalardan biri olan yeni mezbahane projesi tamamlandı. Ağrı'da sorun olan sağlıklı et sıkıntısı giderilmiş oldu.

Ağrı’da herhangi bir mezbahan olmamasından dolayı kasaplar et kesimini sağlıklı olmayan koşullarda yapıyordu. Halkın bu yönde taleplerini değerlendiren Ağrı Belediyesi Eş Başkanları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay, mezbahane projesini başlattı. Projenin onayından sonra Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın tüm standartlarına uygun mezbahane tamamlandı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ağrı Belediyesi Veteriner Müdürü Edibe Demircan, “Kasapların büyük ve küçük baş hayvanların teknik ve hijyenik şartlarda uygun tesislerde kesilmesi, kasaplık hayvanlardan elde edilecek etler ve sakatatların veteriner hekim tarafından muayenesi gerekmektedir. Yine büyük ve küçükbaş hayvanların kesimi teknik ve hijyenik şartlarda üretmesi, soğutulması, muhafıza edilmesi ve parçalanıp dağıtılması hedeflenmektedir.” dedi.

Yapılan yeni mezbahane projesi ile etlerin çok sağlıklı kesilip şehirdeki kasap ve marketlere dağıtılacağını vurgulayan Demircan, “Etlerin kasap ve market esnaflarına nakli termokingli soğuk hava sistemi ile donatılmış son teknoloji et taşıma aracı ile sağlanacaktır. Mezbahanemizde 5 kasap, 5 yardımcı personel, bir veteriner hekim ve bir şoför görev yapacaktır. Yeni yapılan mezbahane Ağrı halkının ihtiyacına uygun kapasitede.” diye konuştu.