Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Yönetim Kurulu’nun ocak ayı toplantısında alınan karar doğrultusunda, THY işbirliğiyle 15-20 Mart 2015 arasında Rusya’ya bir çalışma ziyareti düzenlendi. Kapadokya heyeti, ziyaret kapsamında MITT Moskova Turizm Fuarı'na da katıldı.

Rosstat verilerine göre Türkiye turizmi açısından önemli bir pazar olan Rusya’dan 2013 yılında gelen 4 milyonun üzerinde Rus vatandaşının 3 milyon 78 bini turistik amaç taşıyordu. Rusların Türkiye’de en çok tercih ettiği destinasyonlar ise sırasıyla Antalya, İstanbul ve Muğla oldu. Bu sebeple nisan ayında başlatılacak THY Antalya-Nevşehir direkt seferleriyle Kapadokya’nın Rus turistler için önemli bir destinasyon haline gelmesini sağlayabilmek için Rusya’da faal Kapadokya tanıtımının yapılması, bölge turizmi açısından önemli hale geldi. Bu doğrultuda AHİKA ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın, bölgenin ortak tanıtımı konusunda yaptıkları kapsamlı toplantılara istinaden Nevşehir Valiliği, Kayseri Valiliği ve THY Nevşehir Bölge Müdürlüğü ile iki ajansın işbirliğiyle bölgenin önde gelen turizmcileriyle birlikte MITT Moskova Turizm Fuarı'nda Kapadokya'nın tanıtıldı.

Fuar katılımının yanısıra St.Petersburg ve Moskova'da Kapadokya tanıtım günleri düzenlenerek, iki ülke turizmcileri arasında yüz yüze iş görüşmelerinin yapıldığı çalışma toplantıları düzenlendi. Kapadokya’dan otelcilerin, acentelerin ve baloncuların oluşturduğu 24 turizmci ve kamu kurumu temsilcileri, bu çalışmalara katıldı. Toplantıların her birine Rusya tarafından katılan acentelerin sayısı 80 civarında oldu. Fuar için kurulan Kapadokya standı yoğun ilgi gördü. Stantta çömlek yapımına dair gösteri de düzenlendi, AHİKA tarafından hazırlatılan Kapadokya tanıtım filmi gösterildi.