Bitlis’in Ahlat ilçesinde İl Özel İdaresinin katkısıyla, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce ilçenin 10 ayrı mahallesindeki 10 çiftçiye toplam 40 dekarlık alanda çilek bahçeleri tesis edildi.

Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nihat Keskin’le birlikte ilçenin İkikubbe Mahallesinde oluşturulan çilek bahçesini ziyaret eden Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, bahçelerde incelemelerde bulundu.

Bedeli İl Özel idaresince karşılanan çilek bahçelerinden yılda ortalama 100 ton çilek hasat edilmesinin beklendiğini söyleyen Kaymakam Tekbıyıkoğlu, “İlçemiz, rakımı ve iklimi sebebiyle Türkiye’de geççi olarak tabir edilen meyve üretimi ile ön plana çıkmaktadır. Çilek, özellikle Ege ve Akdeniz Bölgesine nazaran ilçemizde hasadı daha geç olan bir meyvedir. Biz de bu nedenle, özellikle ilçemiz ekonomisine katkı sağlayacağını ve alternatif ürün yelpazemize farklı bir boyut kazandıracağını düşünerek 10 mahallemizden 10 çiftçimize toplam 40 dekarda çilek bahçesi tesisi projemizi hayata geçirdik. Toplam 40 dekarlık alanda yılda 100 tonluk üretim ve 600 bin liralık bir hasıla beklemekteyiz. Hayırlı kazançlar diler, çiftçilerimize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ederim.” diye konuştu.