Aksaray Girişimci İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Reha Güven, aile şirketlerinin en önemli sıkıntılarının, kurumlaşma ve yeni nesle devir olduğunu söyledi. Güven, bunu sadece küçük ve orta ölçekli işletmelerin değil, büyük holdinglerin de yaşadığını ifade etti.

Nevşehir Genç İşadamları ve Sanayicileri Derneği (GESİAD) tarafından düzenlenen “Bir Konu, Bir Konuk” programının bu haftaki misafiri olan Güven, dernek çalışmaları yanında özellikle aile şirketlerinde karşılaşılan sıkıntılar hakkında bilgi verdi. AGİAD’ın 1994 yılında ildeki sanayici ve işadamlarına yeni misyon ve vizyon kazandırmak, özellikle ihracat ağırlıklı çalışmalarını yönlendirmek, yeni pazarlar oluşturmak, alanlarındaki firmalarla tanışma ve işbirliğini sağlamak üzere kurulmuş bir dernek olduğunu belirten Reha Güven, üçüncü başkanı olduğunu ifade etti. İşadamları derneği oldukları için üyelerinin ticaret hayatlarını geliştirmek için çalıştıklarını ancak işadamları ve sanayicilerin sosyal meselelere eğilmeleri noktasında da yönlendirme yaptıklarını söyledi. İş dünyasına bakan yönlerini “ticareti geliştirme” olarak tanımlayan Güven, bunu yapmak için alanlarında profesyonel olan çok sayıda isimden danışmanlık hizmeti aldıklarını kaydetti. Ticari hayatla ilgili faaliyetleri, araştırma ve planlama safhasından sonra uygulamaya soktuklarını, bunun meyvelerini üyelerinin topladığını anlatan Güven, “Son beş yılda ticari hayatla ilgili yaptıklarımızı ana başlıklarıyla anlatacak olursak, bilgi çağındayız, yönetimsel ve teknik anlamda ilerlemeler oluyor. Bütün ilerlemeleri ticaret erbaplarının bilmesine imkan yok. Doğru, işe yarayacak, yön ve vizyon verecek bilgiye üyelerimizin ulaşabilmesini sağlamak üzere eğitimler, farkındalık oluşturmak için de seminerler düzenledik. Seminerlerde, 'İşinizle ilgili böyle durumlar var. Biz sizi bilgilendiriyoruz, gerisi size aittir.' dedik. Yurtdışı gezileri yaptık. İş dünyasıyla ilgili kalkınma ajansı, KOSGEB, TKDK, üniversite gibi kurumlarla işbirliği yaptık. Şirketlere yol haritası eğitimi gibi üst düzey eğitim verdik.” dedi.

AGİAD Başkanı Güven’e, konuşmasının ardından Nevşehir GESİAD Başkanı İrfan Avşar tarafından, dernek logosunun bulunduğu çini bir tabak hediye edildi.