İşletmelerin kurumlaşması ve ihracatçıların yurtdışı pazarlarda güç kazanması için çeşitli eğitimler düzenleyen Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), bu kez de şirketlerin ikinci, üçüncü kuşak temsilcilerine yönelik, "Veliaht Motivasyonu ve Prometheus'un Gücü" eğitimi düzenledi. Eğitim, bu alandaki çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Meltem Onay tarafından, Türkiye Aile İşletmeleri Derneği'nin (TAİDER) katkılarıyla EİB'de verildi. Aile işletmelerinin sürdürülebilir olması için pek çok önemli noktaya değinilen eğitimde, "Ben zaten bu işletmenin veliahtıyım. Nasıl olsa bir gün bulunmam gereken yere geleceğim. Dedem, babam çok çalışmışlar, halen de çalışıyorlar. Bana fırsat verseler ben de onlara yardımcı olabilir miyim acaba?" diyen ikinci ve üçüncü kuşağa da önerilerde bulunuldu. Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi’nin ve TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Şerife İnci Eren’in açılış konuşmalarını yaptığı eğitim, EİB üyeleri tarafından yoğun ilgi gördü.

EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, aile işletmelerini önemsediklerini belirterek, TAİDER’in yaptığı çalışmaları takdirle karşıladıklarını söyledi. Eskinazi ise, “Birlik olarak, ihtiyaca ve beklentiye cevap verecek türde güncel bilgiler içeren eğitimler düzenliyor ve bunların sonucunda güzel geri bildirimler alıyoruz. İzmir’de aile şirketlerinin oldukça fazla olduğunu düşündüğümüzde, şirketlerin geleceğini yönlendirici, kurucular ve yeni kuşaklar arasındaki ilişkiyi düzenleyici, yetki sorumluluk bilincine dikkat çekici bir eğitim düzenleme ihtiyacını duyduk. TAİDER ile yaptığımız eğitimin, aile şirketlerinin geleceği açısından olumlu bir katkı koyduğunu düşünüyorum.” dedi.

Eğitimin sonunda TAİDER Başkanı Eren, Ünlütürk’e plaket takdim ederken Ünlütürk ise Eren’e, Türk ihraç ürünlerinden kuru meyve sepeti verdi. TAİDER Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Buğra İlter de Prof. Dr. Onay’a teşekkür plaketi takdim etti.