Fransız ulusal havayolu şirketi Air France tasarrufa giriyor.

Ekonomik tasarruf paketini devreye sokan şirket, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur, Norveç'in Stavanger, İtalya'nın Verona ve İspanya'nın Vigo şehirlerine olan uçuşları durdurma kararı aldı. Uçuşların 2016'dan önce sonlandırılacağı belirtildi. Ayrıca Rusya, Brezilya ve Japonya'ya yapılan haftalık seferlerin de azaltılacağı açıklandı.

Nisan ayından itibaren gelir düşüşü yaşayan şirket aldığı ekonomik tedbir kararıyla giderlerini azaltmayı planlıyor. Açıklanan paket ile şirketin yaklaşık 80 milyon Euro'luk tasarruf sağlayacağı kaydediliyor. Henüz işten çıkarma ile ilgili bir açıklama yapmayan şirketin Eylül ayında yapacağı toplantı da bu yönde bir karar alabileceği de belirtiliyor. Air France Genel Müdürü Frederic Gagey, "Air France'ın geleceği için gerekli olan tüm önlemleri alacağız." açıklamasında bulundu.

Şirketten yapılan açıklamada, Air France'ın yeniden yapılanması için alınan tasarruf paketine riayet etmeyen pilotlar hakkında da yasal sürecin başlatılacağı uyarısında bulunuldu.

Air France açıkladığı tasarruf paketi ile 2017 yılına kadar 1,1 milyar Euro'luk giderini kısmayı planlıyor. 2014 yılında Fransız şirket, 198 milyon Euro'luk zarar açıklamıştı.

Fransız ulusal hava yolu şirketi kemer sıkma politikaları kapsamında Mayıs ayında da Nice, Toulouse ve Marsilya havaalanlarındaki merkezlerini kapatma kararı almıştı.