Ünal, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin, meseleleri ucundan veya kıyısından değil kalbinden yakaladığını, bunun da partinin başarısının sırrı olduğunu belirtti. AK Parti hükümetlerinin iç ve dış politika, ekonomi, sağlık, eğitim gibi konularda icra ettiği başarıları anlatan Ünal, her zaman milletin dertlerini kendilerine dert edindiklerini söyledi.
     Türkiye'nin sorunlarını bilerek yola çıktıklarını ifade eden Ünal, şunları kaydetti:
     ''İktidara geldiğimizde demokratikleşme ve kalkınma programı diye bir program kaleme aldık. Türkiye'nin sorunlarını biliyorduk ve AK Parti'nin kuruluş programında da bu sorunları dile getirdik. Bugün geri dönüp baktığımda 2002'de kaleme aldığımız, seçim beyannamelerinde, hükümet programlarında dile getirdiğimiz konuların birbiriyle bütünlük ve istikrar arz ettiğini net bir şekilde gördük. Dolayısıyla bütün bu başarı hikayesinin altında yatan en temel şey nedir diye düşündüğümde şunu görüyorum. Öncelikle kendinizi bir meselenin dışında görüyor ve o meseleye dışardan bakıyorsanız başarılı olmanız mümkün değildir. Bir işi tuttuğunuz zaman kalbinden tutacaksınız ve bir işi yapmak istiyorsanız o işin delisi olacaksınız, gece o iş rüyalarınıza girecek. Bunu en iyi iş adamları bilir.''
     KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük ise konuşmasında kent ekonomisinin 10 yılda geldiği noktayı anlattı.
     Kahramanmaraş sanayisinin gelişmesinde Hükümetin verdiği teşvikin çok büyük rolü olduğunu aktaran Karaküçük, ''İlimizde son 10 yılda 7,5 milyar TL özel sektör yatırımı, yıllık 6 milyar TL sanayi hasılası gerçekleştirildi. Türkiye iplik üretiminin yüzde 35'i, kumaş üretiminin yüzde 10'u, metal mutfak eşyalarının yüzde 60'ı üretildi. Yine ülkemizin elektrik üretiminin yüzde 8'i, çimento üretiminin yüzde 7'si kentimizde üretildi'' diye konuştu.
     Toplantıya, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Nevzat Pakdil, Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Sıtkı Güvenç, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay ile iş adamları katıldı.