Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Doğu Bölge Birliği Başkanlığının 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda yapıldı. Tek aday olarak kongreye giren Hüseyin Akal, güven tazeledi.

Genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Genel kurulda, yönetim kurulu faaliyet, gelir ve gider, denetim raporları okunarak ibra edildi. Genel kurulda 4 yıllığına yönetim kurulu, denetim kurulu belirlendi. Yeniden başkanlık görevine getirilen Hüseyin Akal, üyelere teşekkür etti.

Genel Kurul sonrası üyelere teşekkür eden Akal, "Amacımız Erzurum ve Bölge esnafına en cazip kredi kullandırmaktır. Biz, esnafımızın mağduriyetini giderebilmek için mücadele ediyoruz. Bugüne kadar kredi kullanmış hiçbir esnafımızın ipoteklerine dokunmadık ve satmadık. Güç durumda olan esnafımızın da, bu süreci en asgari mağduriyetle geride bırakması için mücadele verdik, vermeye de devam ediyoruz. Esnafımızın iyi gününde de, kötü gününde de yanında olmayı, üzerimize hep borç bildik. Bu anlayışımız, bundan sonra da değişmeyecek. Beni tekrar başkan seçtiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Görevimize kaldığımız yerden devam edeceğiz." dedi.