Muş’ta faaliyet gösteren akaryakıt ve LPG oto gaz istasyonlarına yönelik çapraz denetim yapıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Muş merkez ve ilçelerde faaliyet gösteren akaryakıt ve LPG oto gaz istasyonlarına yönelik çapraz denetim yapıldı.

İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü personeliyle birlikte, çevre illerden gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü denetim personelinin katılımıyla 12 denetim aracıyla gerçekleştirilen denetimler eş zamanlı 6 ekip halinde yürütüldüğü belirtildi.

Denetimlerle ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Muş merkez ve ilçelerinde bulunan akaryakıt ve LPG istasyonlarında lisans kontrolü, LPG Sorumlu Müdür, ulusal-marker kontrolü, LPG oto gaz istasyonlarında mutfak tüplerine oto gaz dolumu yapılıp yapılmadığı ile doluma yarayan aparat bulundurulup bulundurulmadığına dair kontrol, otomasyon sistemi kontrolü, damga kontrolü, miktar kontrolü yapılırken, ayrıca personelin sigortalılık durumu da denetlendi. Genel olarak başarılı geçen denetimlerde Muş’ta bulunan 79 firmadan usulsüzlüğe rastlanan firmalara idari para cezası uygulanacaktır.” denildi.