Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, dünyadaki yüksek likidite, düşük faiz ortamı ve düşük petrol fiyatlarının Türkiye üzerinde bu yıl olumlu etkileri olacağını belirterek, "Bununla birlikte yılın ikinci yarısında FED'den gelecek olası faiz artışlarına da hazırlıklı olmak gerekir" dedi.

Ekonomik gelişmeleri müşterilerle paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Gebze ilçesinde düzenlenen "Akbank Sizin İçin Buluşmaları" etkinliğinde konuşan Binbaşgil, geçen yıl dünya ekonomisinin oldukça hareketli dönem geçirdiğini belirterek, Amerikan ekonomisi iyileşme gösterirken, Avrupa Birliği ve Japonya'da genişleme politikalarına devam edildiğini söyledi.

Türkiye'nin 2014'ü yüzde 3 büyümeyle tamamlayacağının öngörüldüğünü ifade eden Binbaşgil, global ekonomideki yavaşlama trendi dikkate alındığında bu oranın oldukça iyi sayılabileceğini vurguladı.

Binbaşgil, "Bu yıl ocak sonu-şubat başı döviz ve faiz piyasalarında, Amerikan ekonomisinin güçlü seyri, FED'in faiz artırımı beklentisi ve iç piyasadaki gelişmeler sebebiyle hareketlilik yaşandı" diyerek, "Ancak bu hareketlilik şu an kısmen azaldı. Dünyadaki yüksek likidite, düşük faiz ortamı ve düşük petrol fiyatlarının Türkiye üzerinde 2015'te olumlu etkileri olacaktır. Bununla birlikte yılın ikinci yarısında FED'den gelecek olası faiz artışlarına da hazırlıklı olmak gerekir. Güçlü bankacılık sektörü ve genç nüfusa sahip ülkemizin yüksek potansiyeline ve geleceğine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

- "Kocaeli'ne ayrı önem veriyoruz"

Gebze bölgesinin önemli sanayi ve ticaret merkezi olduğunu anlatan Binbaşgil, Kocaeli'nin gerçekleştirdiği ihracatla Türkiye'nin ekonomisine önemli katkı sağladığını kaydetti.

Binbaşgil, Akbank olarak Gebze ve Kocaeli'ne özel önem verdiklerini belirterek, "Bölgenin daha da büyümesi için katkımızı artıracağız. Bölgenin sahip olduğu yüksek büyüme potansiyeline inanıyoruz. Akbank, Gebze ve Kocaeli'ne yatırım yapmaya devam ediyor, edecek. Kocaeli’nde topladığımız mevduatın 3 katından fazla kredi verdik. İlde 500 bine yakın müşterimiz bulunuyor. Yaklaşık 25 şube, 160 civarında ATM ve 3 bin Akbanklı ile müşterilerimizin finansal ihtiyaçlarına pratik, hızlı ve modern çözümler sağlıyoruz" diye konuştu.