Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçesinde ilgili aboneliğinin enerjisinin kesimiyle ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımlara istinaden kamuoyu duyurusu başlığı ile açıklama yaptı.

Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş.’den yapılan kamuoyu duyurusuna göre; vatandaşın elektriğinin pandemi sürecinde değil yasal mevzuat çerçevesinde 26.08.2019 tarihinde kesildiği yapılan kontrollerde ortaya çıkmıştır.

Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş.’den yapılan kamuoyu açıklaması ise şöyle; “Şirketimiz tarafından ilgili yönetmelik ve kanunlara uygun hareket edilmiş ve iddia edildiği gibi elektrik pandemi sürecinde kesilmemiş olup ilgili mevzuat çerçevesinde 26.08.2019 tarihinde kesilmiştir. Elektriklerin kesilmemesine ilişkin toplumda oluşan hassasiyeti istismar ederek kendi lehine kullanmak amacıyla yanlış bilgilendirmeler yapılmaktadır. Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş ailesi olarak tüketicilerimizin bu tür yanlış haberlere itimat etmemesini önemser, Pandemi sürecindeki yasal mevzuat çerçevesindeki işleyişimiz ile ilgili en doğru bilgilerin Şirketimiz iletişim kanalları kullanılarak elde edilebileceğini belirtmek isteriz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

NE OLMUŞTU?

Ekinözü ilçesi, Soysallı Mahallesi'nde çiftçilik yapan Mücahit E. isimli bir vatandaş, borcundan dolayı elektriğini kesen AKEDAŞ'a tepkisini kendini videoya çekerek gösterdi. Pancar üretimi yaptığını ve borcundan dolayı elektriği kesildiği için üretim yapamadığını dile getiren vatandaş AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'dan da yardım istedi.

Mücahit E. çektiği videoda AKEDAŞ yetkililerine gittiğini, AK Parti İl Başkanına gittiğini ve elektriğin açılması için başvurularda bulunduğunu, buna rağmen bir sonuç alamadığını, üretim yapamazsa borcunu ödeyemeceğini söyledi.

ALLAH BUNLARI KORONAVİRÜS ETSİN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını da hatırlatan çitfçi, "sayın Cumhurbaşkanımız elektriği kesmeyin diye çağrı yapıyor. Arabamı satıp AKEDAŞ'a gittim borcun bir kısmını ödemek istedim kabul etmedi. AK Parti il başkanına gittim belki yardımcı olur diye o da borcunu ödeseydin kardeşim dedi bana. Ne yapacağımı şaşırdım. Allah AKEDAŞ'ı ve AK Parti il başkanını koronavirüs etsin. Bize hiç yardımcı olan yok. Sayın Mahir Ünal'a sesleniyorum bu işin bir hal çaresine bakın" dedi

BİR YIL ÖNCE KESİLMİŞ

Koronavirüs döneminde elektriği kesildiği için üretim yapamadığını söyleyen çiftçinin elektriğinin 1 yıl önce borcundan dolayı kesildiği açıklandı.