Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili adayı Ahmet Akın, seçim çalışmaları kapsamında Bandırma’nın Doğruca ve Yenisığırcı mahallerinde üreticilerle bir araya geldi.

Akın, uygulanan yanlış tarım politikaları nedeniyle üreticinin zor günler yaşadığını söyledi.
İşsizliğin en büyük sorun haline geldiğinin altını çizen Akın, hükümetin uyguladığı yanlış tarım politikaları yüzünden bölge çiftçisinin ürettiği malı satamadığını ifade etti.

Üreticilerin gelir seviyesini yükseltecek, milli ekonomiye katkı sağlayacak projelere ihtiyaç bulunduğunu dile getiren Akın, üretim maliyetinin yüksek olması nedeniyle geçimi tarıma dayalı çiftçilerin maliyetlerini dahi karşılayamaz durumda olduğunu öne sürdü.

Tarım sektöründe girdi maliyetlerinin her geçen yıl arttığının altını çizen Akın “Gübre fiyatları bir yılda yüzde 100 üzerinde zamlanmıştır. Gübre, ilaç, sulama ve mazot gibi temel girdilere yeterli destekleme yapılmamaktadır. Üretilen ürünlerin tek merkez tarafından iç ve dış pazarlarda değerlendirilerek çiftçinin gelir düzeyinin yükseltilmesi gerekmektedir. Ayrıca istihdama yönelik çalışmalarla, mahalleye dönüşen köylerimizdeki vatandaşlarımızın geçimini sağlayabilecek gelire kavuşturulmasına yönelik projelere ağırlık verilmesi gereklidir.” dedi.