Demokratik Sol Parti(DSP) Serik İlçe Başkanı Yusuf Öztürk, çiftçinin tarlasında kaldırdığı ürünün girdi maliyetlerini karşılayamadığını savundu. 13 yıldır AK Parti iktidarı süresince çiftçinin üvey evlat muamelesi gördüğünü savunan Öztürk, büyük alışveriş merkezilerinin ve manav reyonlarda satılan sebze ve meyve fiyatlarının çiftçiye dörtte birinin yansımadığını söyledi.

AK Parti'nin iktidara geldiğinde doğrudan gelir desteği altında ekilmeyen arazilere gereksiz destekleme yaptığını belirten Öztürk, üretmeden tüketme mantığının, bugün ülkeyi 20 yıl öncesine kadar tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten bir ülkeden saman ithal eder ülke konumuna getirdiğini kaydetti.

Ülkedeki hükümet boşluğunun en fazla tarımla uğraşan sektörü vuracağını belirten Öztürk, bugün Antalya'nın örtüaltı tarımda söz sahibi olan Manavgat, Serik, Gazipaşa, Kaş Kınık, Kumluca ve Demre(Kale) ilçelerinin hak ettiği kazancı alamadığını söyledi. Öztürk, "Ülkemizde maalesef tarım bitmiş durumda. Ülkemizdeki tarım kesimi de işsiz sınıfına dahil edildiğinde işsizlik oranı yüzde 10,9 değil, yüzde 25'e ulaşır. Çiftçi çok ciddi dar boğazda. Bugün çoğu domates, karpuz, kavun, biber, kabak, salatalık ve muz seraları ipotekli durumda. AK Parti iktidarı döneminde kaşıkla verilen desteklemeler kepçe değerindeki zamlarla geri alındı. Hububat ve sebze üreticisinin durumu hiç içler açısı değil. Çiftçi ürettiği ürünü sattığında zirai ilaç ve fenni gübre bayine uğradıktan sonra cebinde para kalmıyor." diye konuştu.