Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Aksiyon İş) Genel Başkanı Vedat Öztürk, Türkiye'de son bir yıldır özgürlük ve demokrasi alanında ciddi bir geriye gidiş olduğunu belirterek, "Ülkenin genel gidişatı işverene de tesir ediyor.Ülkenin demokratik olmadığı bir yerde işveren özgürlük ve demokrasiye önem vermiyor. Vermediği için de çalışanlar da her zaman mağdur ve mahsun kalıyor." dedi.

Pak Turizm İşçileri Sendikası tarafından Antalya'da düzenlenen Turizmde İnovasyon Paneli'ne katılan Vedat Öztürk, Aksiyon İş'in dört büyük işçi konfederasyonu arasında 6 ayda üç kat büyüyen ilk ve tek konfederasyon olduğunu belirterek, "Şu an 30 bin üyeyi aştı. Emekçi camiasında ciddi bir teveccüh var." dedi.

Konuşmasında güncel meselelere de değinen Öztürk, Türkiye'de özgürlük ve demokrasi alanında son bir yıl içinde 'muazzam bir geriye gidiş' olduğu tespitinde bulundu. Her gün bir medya mensubunun tutuklandığı, insanların attığı bir tweet ya da söylediği bir sözden ötürü hapse girdiğine şahit olunduğunu belirten Öztürk, "Çok acı, üzüntü verici bir durum." değerlendirmesinde bulundu.

Demokrasi ve özgürlük olmadan kalkınma olamayacağını, emekçilerin hak ettiği ücreti almasının önemini vurgulayan Vedat Öztürk, şöyle konuştu: "Özgürlük ve demokrasi ortamı olmadığı için ülkenin genel gidişatı iş verene de tesir ediyor. Ülkenin demokratik olmadığı bir yerde işveren özgürlük ve demokrasiye önem vermiyor. Vermediği için de çalışanlar da her zaman mağdur ve mahsun kalıyor."

Her faaliyetin ardındaki itici gücün demokrasi ve özgürlük olduğunu vurgulayan Öztürk, "Hele hele turizm sektörü özgürlük ve demokrasi olmadan olmayacak bir sektör. Maalesef ülkemizdeki bağnazlıkları aşmak, insanlara sinemizi açmak, güzel vatanımızı sevdirmekle de yükümlüyüz." diye konuştu.