Manavgat Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (MASMO) Başkanı Halil Gubaş, torba yasa olarak bilinen bazı alacakların yeniden yapılandırma süresinin Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) için en son tarihin 2 Şubat olduğunu bildirdi.

Başkan Gubaş, yaptığı yazılı açıklamada, kamuoyunda torba yasa olarak bilinen bazı alacakların yeniden yapılandırma süresi 2 Şubat 2015 tarihinde bittiğini kaydetti. Gubaş, "6552 Sayılı İş kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun'un sağladığı imkanlardan yararlanmak için tanınan ek süre 2 Şubat 2015'te doluyor." dedi.

SGK borçlarının faiz yükünden kurtulmak isteyen mükelleflerin bu tarihi kaçırmamaları gerektiğinin altını çizen Gubaş, 11 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe giren kanunda 1 Aralık'ta dolan süre yoğun talep üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla 2 Şubat tarihine kadar uzatıldığını hatırlattı. Gubaş, şu bilgileri verdi: "Torba yasanın getirdiği yapılandırma fırsatından yararlanmak için son tarihin 2 Şubat. Bu tarihe az bir süre kaldı. SGK faiz yükünden kurtularak borçlarını ödemek isteyenlerin elini çabuk tutması gerekiyor. Borcunu yapılandırarak peşin ya da taksitle ödemek isteyenler, 2 Şubat kaçırmamalı. Motorlu Taşıtlar Vergisi, Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi ile trafik cezası ve üniversite harç kredisi borçlarının sona erdiği yasada SGK borçlarını yapılandırmak isteyenlerin 2 Şubat günü mesai bitimine kadar süresi bulunuyor."

SGK prim affında süre uzatıldığını, Bakanlar Kurulu kararı ile SGK'na yapılandırma talebinde bulunacaklar için başvuru tarihleri ve ilk taksit ödeme tarihleri 1 ay uzatıldığının altını çizen Gubaş, "Buna göre kurumumuza prim borcu bulunan vatandaşlarımız, prim borçlarını yapılandırmak üzere en son 2 Şubat 2015 tarihine kadar SGK müdürlüklerimize başvuru yapabilirler. Bu bağlamda, yapılandırma başvuru süresi 2 Şubat tarihinde; ilk taksit ödeme süresi ise 2 Mart tarihinde sona ermektedir. İkişer aylık dönemler halinde ödenmesi söz konusu olan taksit sürelerinin ödenmesine ilişkin olarak son ödeme tarihlerinde bir değişiklik bulunmamaktadır." diye konuştu.