Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Davos'ta düzenlenecek Dünya Ekonomi Forumu'nun yıllık toplantısına katılmak üzere 21-24 Ocak 2015 tarihlerinde İsviçre’de bulunacak.
Hazine Müsteşarlığı’ndan yapılan duyuruda, bu yılki ana teması 'Yeni Küresel Çerçeve' olarak belirlenen forum kapsamdaki toplantılarda siyaset, ekonomi, sosyal yaşam ve teknoloji alanlarında yaşanan kapsamlı dönüşüm süreçlerinin ele alınmasının beklendiğini belirtildi.

BAŞBAKAN’A REFAKAT EDECEK

Başbakan Yardımcısı Babacan’ın Başbakan Ahmet Davutoğlu’na refaketen ve münferiden çok sayıda oturuma iştirak edeceği ve görüşmeler gerçekleştireceği ifade edildi.
Babacan’ın bu çerçevede, 22 Ocak Perşembe günü 'G20 Gündemi' ve 'Neden Türkiye’de Yatırım Yapılmalı? Neden Borsa İstanbul’da Yatırım Yapılmalı?' başlıklı etkinliklerde; 23 Ocak Cuma günü ise 'Büyümenin Finansmanı', 'Altyapı Yatırımcıları Zirvesi' ile 'Zor Zamanlarda Ekonomik Büyüme Sağlayabilmek' başlıklı oturumlarda konuşma yapacağı, söz konusu oturumlara ilaveten, siyasi liderler, önde gelen işadamları ve akademisyenlerin iştirak edeceği '2015 Yılı Önceliklerinin Belirlenmesi' ile 'Büyüme ve Sosyal Kapsayıcılık' konulu özel oturumlara katılacağı kaydedildi.