Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep milletvekili adayı Ali Peri, Gaziantep’i Ortadoğu’nun canlı hayvan ticaret merkezi yapacaklarını açıkladı.

Gaziantep Organize Besi Bölgesi’ni ziyaret ederek besicilerin sorunlarını dinleyen Peri, kenti bölgenin ve Ortadoğu’nun canlı hayvan ticaret merkezi yapacaklarının sözünü verdi. 2000’li yılların başında Türkiye’nin canlı hayvan ihracat rakamlarının yüzde 6’yı aştığına dikkat çeken Peri, “Bugün gelinen noktada ise ihracatımız sıfıra inmiştir. Bırakın ihracatı, canlı hayvanda ithalat rekorları kırmaya başladık.” diye konuştu.

Peri, bir zamanlar 600 olan besici sayısının yarı yarıya azalmasının da hayvancığın içinde bulunduğu sıkıntıları gözler önüne serdiğini dile getirdi. CHP iktidarında canlı hayvan ihracatına el atacaklarını ve Gaziantep başta olmak üzere bölgeyi yeniden Ortadoğu’nun canlı hayvan ticareti merkezi yapacaklarını belirten Peri, “Bugün yem ithal etmeye başladık. Bir düşünün, ayda 300 bin canlı hayvan ihracatı yaparken, 300 bine yakın ithalat yapıyoruz. İçler acısı bir durum.” dedi.

Kaçak yollarla getirilen canlı hayvanların da besiciye büyük darbe vurduğuna dikkat çeken Peri, “Birkaç yıl önceye göre saman fiyatları yüzde yüz arttı. Besici artan girdi maliyetleri nedeniyle para kazanamıyor. Zarar etmeye başladı. Satış fiyatları ise yıllardır aynı. Hayvancılığa ne yazık ki, gereken destek verilmedi. CHP iktidarında hayvancılık politikası sil baştan yapılacak. Yeni bir eylem planı şart. Biz besicilerimize destek olacağız ve kenti Ortadoğu’nun canlı hayvan ticaret merkezi yapacağız.” şeklinde konuştu.