Azerbaycan ekonomisinin hızla toparlandığını söyleyen Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Şahdeniz 2 havzasından çıkartılacak doğal gazın Avrupa'ya ulaştırılması amacıyla inşa edilecek Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı(TANAP) projelerinin gerçekleşmesi için ciddi adımlar attıklarını söyledi.

Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Aliyev, yılın ilk dokuz aylık dönemindeki sosyo-ekomonik gelişmeleri ve yeni yapılacak projeleri değerlendirdi. Ülkesinde transit imkanların genişlendirilmesi yönünde büyük projelerden söz eden Cumhurbaşkanı Aliyev, "Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesinde Azerbaycan tarafı tüm inşaat işlerini tamamladı. Güney Gaz Koridoru ile ilgili bu yılın dokuz ayında büyük mesafe alındı. Şahdeniz-2 yatağının işlenmesi ve TANAP projesinin gerçekleşmesi için ciddi adımlar attık." dedi.

Dünyada devam eden ekonomik krize, petrol fiyatlarının düşmesine rağmen geçen dokuz ayda Azerbaycan ekonomisinde olumlu gelişmelerin yaşandığına vurgu yapan İlham Aliyev, söz konusu dönemde ülke ekonomisinin 3,7 oranında büyüdüğün altını çizdi. Bu yıl Azerbaycan'da 87 bin işyerinin açıldığını dile getiren Aliyev, "Küresel rekabet yeteneğine göre Davos Ekonomik Formu'nda ülkemiz 40. sırada yer alıyor. Bununla da Azerbaycan Bağımsız Devletler Topluluğu'nda de birinci sıradadır. Uluslararası derecelendirme kuruluşları da ülkemizin reytinglerini yükseltti." şeklinde konuştu.
Bakanlar Kurulu toplantısında ; Ekonomi ve Sanayi Bakanı Şahin Mustafayev, Sağlık Bakanı Oktay Şireliyev ve Eğitim Bakanı Mikayıl Cabbarov'un da birer sunum yaptı.