Yunanistan Parlamentosu'nun, kreditörlerin mali destek karşılığında ön şart olarak koştukları önlemler paketine evet demesi sonrası gözler krediyi sağlayacak olan ülkelerin meclislerine çevrildi.

Almanya'da tatile giren meclis yarın özel oturumda Yunanistan'a verilecek üçüncü yardım paketini oylayacak. Oturum öncesi Yunanistan'ın Euro'dan çıkması yönündeki görüşlerini yineleyen Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble, Yunan Meclisi'nin olumlu kararı sonrası sürecin artık başlayabileceğini ifade etti.

Oylamada ktidar ortağı CDU/CSU grubundan 50 kadar milletvekilinin Yunanistan'a yeni yardım paketine hayır demesi bekleniyor. Büyük koalisyonun diğer ortağı SPD'de ise pakete tam destek verilecek. Görüşmeler sırasında Başbakan Angela Merkel'in bir konuşma yapacağı açıklandı.

Muhalefet partileri temsilcileri paketin şartlarını ağır bulduklarını ve Almanya'nın tavrının Avrupa'nın faydasına olmadığı yönündeki açıklamalarını sürdürüyorlar. Sol Parti de yarınki pakete hayır oyu vereceğini açıkladı. Parti Başkan Yardımcısı Dietmar Bartsch, “Brüksel'deki karar büyük bir baskı sonucu alındı. Varılan anlaşma ile son beş yıldaki felaket politika takip edilmeyecek devam edilecek.” açıklamalarında bulundu. Yeşiller Partisi'nin anlaşmanın şartlarının ağır bulmasına rağmen evet kararı vermesi bekleniyor.

Yunanistan'a 50 milyar Euro kredi desteği veren Almanya, bu ülkenin en büyük alacaklısı konumunda bulunuyor. Almanya paketin mecliste kabul edilmesi durumunda üçüncü yardım paketine 19 milyar Euro daha destek verecek.