Almanya’da hizmet sektörünün en büyük sendikası Ver.di, Alman posta işletmesi Deutsche Post AG üzerindeki baskıyı arttırmak için posta çalışanlarını süresiz iş bırakma eylemine davet etti. Dün sabah saatlerinde grev tehditlerini yineleyen ve eylem neticesinde milyonlarca paketin yerine geç ulaşacağı uyarısında bulunan Ver.di Başkanı Frank Bsirske, dün öğleden sonra “süresiz grev” kararı aldıklarını duyurdu. Ver.di’yi takiben DPV sendikası da Deutsche Post’taki üyeleri adına süresiz grevi oylayacaklarını açıkladı.

Focus Online’a konuşan DPV Başkanı Volker Geyer süresiz grev kararı için yüksek oranda onay beklediklerini ifade etti. Deutsche Post’un çalışanların sırtından karını arttırmak istediğini ileri süren Geyer, çalışanların son derece öfkeli olduğunu belirtti. Taraflar arasındaki anlaşmazlığının temelinde ise Deutsche Post’un paket dağıtımıiçin kuracağı49 bölgesel şirket yatıyor. Sendika bu şirketlerde çalışacak olan 6 bin işçinin alacağı ücretlerin lojistik sektöründekilere kıyasla daha düşük olacağınıiddia ediyor.

Ver.di bölgesel şirketlerin çalışanlarına da toplu sözleşmeye göre maaş ödenmesini talep ediyor. Bunun karşılığında ise sendika bu yıl için gelirlerin sürekli arttırılmasından vazgeçerek bir defalığına 500 euro verilmesini ve gelecek yıl için de yüzde 2,7 oranında ücret artışıistiyor. DPV ise Deutsche Post’un 86 bin çalışanına yüzde 5,5 zam yapılmasını ve çalışma saatlerinin 38,5 saatten 38 saate indirilmesini istiyor. DPV’nin talepleri arasında ise paket ve mektup türü gönderilerin dağıtımı için gereken sürenin adil şekilde belirlenmesi yer alıyor.