Avrupa’daki genç işsizlikle mücadeleye katkıda bulunmak için Almanya’nın önde gelen 25 şirketi ve tanınmış simalar ‘Bir sonraki nesil için sorumluluk’ (InCharge) isimli bir inisiyatif kurdu. InCharge, Sosyal Demokrat Partili (SPD) Federal Çalışma Bakanı Andrea Nahles’in katılımıyla başkent Berlin’deki Federal Basın Evi’nde tanıtıldı.
InCharge’ın Sözcüsü Adam Opel AG Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Karl-Thomas Neumann, kurdukları inisiyatif ile genç işsizlikle yerinde mücadele etmek istediklerini vurguladı. Neumann, özellikle bu sorunla boğuşan Avrupa’nın güneyindeki ülkelerdeki gençlere iş bulmalarında yardımcı olmaya çalışacaklarını söyledi. Hedeflerinin kabiliyetli gençleri Almanya’ya getirmek olmadığının altını çizen Neumann, “Biz o gençlere kendi ülkelerinin ihtiyacı olduğuna inanıyoruz” dedi. Neumann ayrıca gençlere yerine getirilmeyecek boş söz veremeyeceklerini, iş garantisi vermediklerini, iş bulma şanlarını yükseltecek seminer ve eğitim imkanları sunacaklarının altını çizdi.

Siyaset ve ekonomi dünyasının gelecek nesil adına sorumluluk taşıdığına değinen Bakan Nahles, “Alman ekonomisinin bu sorumluluğu üstlendiği için memnunum” diyerek, bu adımın iyi bir örnek teşkil ettiğine dikkat çekti.