Dünyanın en önemli teknoloji ve Ar-Ge yapılanmalarından RWTH Aachen Üniversitesi, bünyesinde yer alan 3T Teknoloji Transfer Merkezi’nin Türkiye’deki ilk ofisini Bursa’ya açtı.

3T, Bursa Tekstil ve Ticaret Merkezi’nde (BUTTİM) açtığı ofisle, Türkiye ve Almanya arasında know-how değişimi, mesleki ve akademik eğitim desteği sağlama, yenilikçi teknik tekstil ürünleri ve ortak kalkınma projeleri geliştirilmesini amaçlıyor.

3T GmbH CEO’su ve RWTH Aachen Üniversitesi Tekstil Teknik Enstitüsü (ITA) Yönetim Kurulu Üyesi Uwe Merklein, Türkiye’de uzun yıllardır projeler yaptıklarını ancak artık yatırım zamanı geldiğini ve Türkiye’ye Bursa ile giriş yaptıklarını kaydetti. Teknoloji transferinde en etkili ve verimli yolun üniversite-sanayi işbirliğinden geçtiğini vurgulayan Merklein, bu doğrultuda Bursa’nın kendileri için son derece doğru adres olduğunu ifade etti. Merklein,şunları dile getirdi: “Bizler buraya kalıcı olmak amacı ile geldik. Bu hedefimizin bir göstergesi olarak merkezimizin bulunduğu ofisleri kiralamak yerine satın alma yolunu seçtik. Hedefimiz ülkeler arasında ekonomik ilişkileri geliştirirken Türkiye’deki tekstil firmalarına da AR-GE desteği sağlamak. Yerel üniversiteler ile de projeler geliştireceğiz. Tekstilin yanı sıra enerji ve otomotivde de etkin çözümlerimiz var.”

3T Bursa Temsilcisi Ecem Zaimoğlu da, “Bursa’da kalıcı olmak için varız. Tekstil ve sanayi için gerekli olan AR-GE çözümlerimiz ile sanayiciler için doğru çözümler üreteceğimize inanıyoruz. Akademi sanayinin yapıtaşıdır. 3T akademi ve pazar arasındaki köprüyü güçlendirmek, pazara sadece hizmet eden değil yön veren olmak için kuruldu.” dedi.