Elektrik üretiminde çevre dostu enerji kaynaklarının payını 2050 yılına kadar yüzde 25’ten yüzde 80'e çıkarmayı hedefleyen Almanya'da bir nükleer santral daha şalter indirdi. 1981 yılında faaliyete başlayan ve Almanya’nın faaliyetteki en eski nükleer santrali olan Bavyera Eyaleti’deki Grafenrheinfeld Nükleer Santrali önceki gün kapatıldı.

Grafenrheinfeld Nükleer Santrali Alman enerji devi E.ON tarafından işletiliyordu. Kapatılan nükleer santral 5 yıl soğumaya bırakılacak. Beş yılın sonunda atom çubukları atıkları yeniden işlenecek ve tesis tamamen yıkılacak.

Japonya'da 2011'de meydana gelen deprem ve tsunami sonrası Fukuşima Nükleer Santrali'nden nükleer sızıntı meydana gelmesi sebebiyle Almanya nükleer enerjiye veda kararı almış ve bu kapsamda şimdiye kadar 8 nükleer santral kapatılmıştı. 2022 yılına kadar ise 9 santralin daha kapatılarak nükleer enerji üretimine tamamen son verilmesi planlanıyor. Almanya'daki ‘Enerji Dönüşümü’ programı, Sosyal Demokratlar-Yeşiller hükümeti tarafından başlatılmıştı.