Almanya, devlet nezdinde EXPO 2016 Antalya'da yer almayacak. Ancak, Almanya'nın Antalya Konsolosu Martin Vetter, hükümetlerinin EXPO 2016'ya katılmayacağını bildirmesine rağmen Alman özel sektörünün projeye ilgi gösterdiğini söyledi.

Antalya'nın Aksu ilçesindeki EXPO 2016 Antalya alanını gezerek proje hakkında bilgi alan Alman Konsolosu Vetter'i, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül karşıladı. Vetter ve beraberindeki heyete, bin 121 dönümlük alandaki çalışmalar anlatıldı. Proje yapım işleri ve inşaattaki son durumu dinleyen ve hazırlanan görselleri izleyen Konsolos Vetter, ülkesinin EXPO 2016’da bir şekilde yer alması gerektiğini vurguladı.

Ülkesinin EXPO 2016’ya katılımı noktasında görüşünün olumsuz olduğunu hatırlatan Konsolos Vetter, şöyle konuştu: “Almanya’nın katılımı hala olumsuz ama EXPO 2016’ya katılım noktasındaki yollar için çözüm arıyoruz. Katılabilecek insanlarla kontak kurup onlarla iletişime geçiyoruz. Özel sektör tarafından EXPO 2016 için hazırlanan Alman Evi projesi kayda değer bir proje gibi görünüyor. Henüz taslak aşamasında olmasına rağmen iyi bir proje. Derinlemesine bir inceleme yapacağız ve ardından neler yapılabilir ona bakacağız.”