Almanya'nın en zenginlerinden sayılan Johanna Quandt, Hessen eyaletinin Bad Homburg kentinde 89 yaşında hayatını kaybetti. Pazartesi kendi evinde hayata veda eden Quandt'ın ölüm sebebi ise bilinmiyor.

Almanya'nın en zengin ailelerinden Quandt bireylerinden dün yapılan açıklamaya göre, Johanna Quandt Pazartesi günü hayatını kaybetti. BMW'nin İkinci Dünya Savaşı sonrası yükselişe geçmesinde önemli rol oynayan Herbet Quandt'ın eşi olan Johanna Quandt, Munih merkezli lüks araç üreticisinde yüzde 16,7 hissesine sahipti. Quandt ailesi, BMW şirketinde oğlu Stefan Quandt'ın yüzde 17,4, Susanne Klatten'in ise yüzde yüzde 12,5 olmak üzere toplam yüzde 46,6 hissesini elinde bulunduruyordu.

Johanna Quandt, 11,5 milyar dolar net varlığı ile dünyada 98'inci, Almanya'da ise 8'inci sırada bulunuyordu. BMW'nin toplam değeri ise 60 milyar Euro'yu buluyor. Quandt ailesinden yapılan açıklamada, hisselerin ailede kalacağı bildirdi.

1950'lerde BMW şirketinde çalışmaya başlayan Johanna, 1960'ta Herbet Quandt ile evlendi. 1982 yılında, kocasının hayatının kaybetmesiyle Quandt, Johanna Quandt eşinin yerine geçerek BMW'nin Yönetim Kurulu'nda sorumluluğu üstlendi. 1997 yılında ise oğlu Stefan ve kızı Susanne'ye hisselerle birlikte yöneticilik sorumluluğunu devretti. Quandt, kanser olan çocuklara ve bilimsel araştırmalara yaptığı yardımlarla biliniyordu.