Troyka’nın üzerinde mutabık kalınan yardım programının devam ettirilerek AB’den alınan mali teşviklerin kesilmemesi için Yunanistan’dan beklediği resmi başvuru gerçekleşti. Fakat Almanya’dan yapılan ikinci sert uyarı gündemde bomba etkisi oluşturdu.

“Şimdi kalkıp da bir şey yapmadan ‘bize daha fazla para lazım’ diyerek bir de başkalarına hakarette bulunmak bu asla olmaz.” eleştirisiyle dikkatleri üzerine toplayan Alman Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble, Yunanistan’ın kurtarma paketinin süresinin uzatılmasına yönelik başvurusunu “önemli bir çözüm önerisi sunulmadığı” gerekçesiyle reddetti.

Alman Maliye Bakanlığı Sözcüsü Martin Jäger, “Yunanistan tarafından sunulan mektubun Euro Bölgesi’nin belirlemiş olduğu kriterlerle alakası yok.” eleştirisinde bulundu. Yunan hükümetinin ilgili yardım programının süresinin uzatılabilmesi için belirlenen şartları yerine getirmediğinin altını çizen Jäger, Atina’nın mektubunun “Yunanistan için öngörülen programın şartlarını yerine getirmeden sadece finansal bir köprü kurmayı amaçladığını” söyledi.

Euro Bölgesi maliye bakanları yarın bir araya gelerek Yunanistan’ın talebini görüşecek.