Bochum Husemannplatz'ta bir araya gelerek yürüyüş yapan Bochum emniyet görevlileri ve öğretmenler aylık maaşlarında yüzde 5 artış talebinde bulundu. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı protestoda dile getirilen talepte, yaklaşık bir yıl önce uzlaşma ekibinde yaşanan fikir farklılığına atıfta bulunularak aylık ücretlerde adaletli olunmasına dikkat çekildi.

Eğitim ve Bilim Sendikası (GEW) Başkanı Ulrich Kriegesmann, "Bizler gücümüzü göstermeliyiz. Bugün protestoya 200'ün üzerinde insanın katılması bunu gösteriyor. Sekiz farklı okuldan, Bochum emniyeti, belediye çalışanları gibi çok sayıda vatandaşımızın bize destek verdiği için teşekkür ederim."dedi. Emniyet görevlileri adına konuşma yapan yetkililer, yaşanılan çevrede huzur ve barışı sağlamak için gece ve gündüz demeden görev yapan emniyet görevlilerinin maaşları diğer çalışan vatandaşlar gibi yaşanabilir olması gerektiğine vurgu yapıldı.

ÖĞRETMENLERİN GREVİ DERSLERİ AKSATTI

Baden Württemberg’de de kamuya bağlı okullarda çalışan öğretmenlerin greve gitmesi dersleri aksattı. Eyaletin Reutlingen, Tübingen ve Ulm şehirlerinde öğretmenlerin greve gitmesi sonucu yaklaşık 1000-2000 ders saatinin aksadığı haber verildi. Eğitim Sendikası’ndan yapılan açıklamada, grev nedeniyle okulların kapanmadığı ancak birçok dersin boş geçtiği bildirildi. Bazı okullarda boş geçen dersler yerine kol çalışması yapılırken, bazılarında da çıkış saati öne alındı.

Derslerin aksaması ile ilgi bazı veli derneklerinden yapılan açıklamada, öğretmenlerin grev haklarını kullanmaları desteklendi; ancak alınacak tedbirlerle boş geçen ders saatlerinin en aza indirilebileceğine dikkat çekildi.

Öte yandan, bazı sivil toplum kuruluşları yayınladıkları açıklamalarda sağlık, eğitim ve ulaşımdaki grevlerin oluşturduğu ekonomik ve sosyal zararın, talep edilen zammı aşıp aşmadığının hükümetçe iyi hesaplanması gerektiği vurgulandı.