Almanya'da eyaletler arasında dayanışmayı teşvik etmek için uygulanan Eyalet Finans Denklik Bütçesi havuzuna ayrılan para miktarının rekor seviyeye ulaştığı haber verildi.

Handelsblatt gazetesinin haberine göre havuza atılan paranın miktarı 9 milyar Euro'yu geçti. Hesaplamalara göre 2014 yılında bu uygulamanın toplam bütçesi, 600 milyon Euro daha artarken, bu artışın yüzde 7ye tekabül ettiği bildirildi. Havuza atılan paranın yarıdan fazlasına tekabül eden yaklaşık 5 milyar Euro'sunu Bavyera eyaletinin ödediği kaydedildi.

16 eyalet arasında havuza ayrıca Baden-Württemberg, Hessen ve Hamburg eyaletlerinin de katkı sağladığı; diğer eyaletlerin ise havuzdan para aldıkları açıklandı. Havuzdan en çok parayı ise Berlin eyaletinin aldığı bildirildi. Berlin toplam 3,5 milyar Euro para çekmiş. Saksonya ve Kuzey Ren-Vesfalya (KRV) eyaletleri de en fazla para alan eyaletler arasında. Bu durumdan çok rahatsız olan Bavyera ve Hessen eyaletleri Federal Anayasa Mahkemesi’ne geçen yıl şikayette bulunup, ödemelere sınır getirilmesini istemişti.