Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgelerinden olan ve tamamlanan altyapısı ile son dönemde yatırımcıların ilgi odağı olan Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nin (ALOSBİ) hedefi, 10 milyar dolar ihracat ve 60 bin kişilik istihdama ulaşmak. Kısa bir süre önce Haluk Tezcan’ın yönetim kurulu başkanı olduğu bölge, yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor. Tezcan, “ALOSBİ, ideal bir yatırım ortamı olmakla birlikte bölgenin geleceği için de doğru bir adres.” dedi.

Sadece İzmir ve Ege Bölgesi'nin değil, Türkiye’nin gözbebeği bir organize sanayi bölgesinde olmanın avantajlarını yaşadıklarını kaydeden Tezcan, “Lider, ekonomik, modern, çözüm odaklı, dinamik, planlı yapılanmayla dünya ile bütünleşik, üretken ve yeşil bir endüstri kenti ALOSBİ, geleceğe ve insana yatırım yapan projeleriyle de öne çıkıyor. Sanayi üretimi, teknoloji üretimi, bilgi üretimi, nitelikli işgücü üretimi, kaliteli hizmet ve ürün üretimini hedefleyen bir üretim merkezi olmakla gurur duyuyoruz. Sanayi parselleriyle ticaret merkezi, teknik hizmet alanları, sosyal ve kültürel tesis alanları, teknopark ve eğitim tesislerinin bütünleştiği bir endüstri kentiyiz. Bölgede tüm yatırımlar tamamlandığında 10 milyar dolar ihracat, 60 bin kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

HAMMADDE VE PAZARA YAKIN

ALOSBİ’nin hammaddeye ve pazara yakınlığı, lojistik avantajları ile yatırım için en uygun bölge olduğuna işaret eden Tezcan, şunları kaydetti: “Çevre yolu Çandarlı’ya kadar uzatılıyor. Aynı şekilde İZBAN, Devlet Demir Yolları da buraya geliyor. İzmir-İstanbul otoyolundan Aliağa’ya bağlantı yapılıyor. Öte yandan Aliağa üretim üssü haline geldi. Türkiye’deki demir çeliğin yüzde 58’i burada üretiliyor. PETKİM ve TÜPRAŞ gibi iki dev kurum burada. Bölgemizde 3 milyon 500 bin metrekare yeşil alan, 450 bin adet ağaç olacak. Bütün bu avantajlarımızla yatırımcılarımızı bölgemize bekliyoruz.”