Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Havzaları Daire Başkanlığı ve İl Müdürlüğümüz tarafından Kahramanmaraş İli Alt Havza Düzeyinde Ürün Deseni Çalışması gerçekleştirilmiştir.

İl Müdürlüğümüzün ev sahipliği yaptığı çalışmada, ilk gün  İl Müdürlüğü, İlçe Müdürlükleri, İl Özel İdaresi, TKDK, DOGAKA, Ziraat Odası Başkanlığı, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı, Ticaret Borsası, DSİ 20. Bölge Müdürlüğü temsilcilerinin katılımı ile ilimiz için tarımsal potansiyeli bulunan, ekolojisine uygun, tarımsal karlılığı yüksek, ihracat potansiyeli mevcut olan ve sosyo-ekonomik yapıya uygun ürünlerin ilçe bazında belirlenmesi çalışması tamamlanmıştır.     

Diğer günlerde yapılan çalışmalarda, ilk gün çalışması neticesinde belirlenen ürünlerle ilgili olarak, KSÜ Ziraat Fakültesi,  Doğu Akdeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nden katılan uzman katılımcılar ile değerlendirme çalışması yapılmış ve ürünlerin iklim, toprak ve topografya istekleri göz önünde bulundurularak Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) formatında ürün deseni haritaları çıkarılmıştır.

Bu çalışma ile bölgemiz ekolojisine uygun, ekonomik açıdan katkı sağlayacak ürün desenlerinin Alt Havza düzeyinde belirlenmesi amaçlanmıştır.