Almanya'da işçi sendikası ver.di, Paskalya öncesi baskı oluşturmak amacıyla dün beş farklı merkezde Amazon çalışanlarını iş bırakma eylemine çağırdı.

Pazartesi sabahı ver.di üyesi Mechthild Middeke, Bad Hersfeld’te bulunan en büyük Amazon merkezinde 300 ile 400 arası işçinin greve katıldığını belirtti. Gece vardiyasıyla saat 00.00’da başlayan iş bırakma eyleminin bugün geceye kadar devam etmesi bekleniyor.

GREV, AMAZON SİPARİŞLERİNİN TESLİMİNİ ETKİLEMEYECEK

Bad Hersfeld dışında Leipzig, Rheinberg ve Werne gibi merkezlerde de işçiler greve katıldılar. Öte yandan, şirket bugün akşama kadar verilen siparişlerin Paskalya’ya kadar zamanında ulaştıracakları sözünü verdi.

Bugüne kadar sendika üyelerini iş bırakma eylemlerini katılmayı sağlamada bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade eden ver.di üyesi Middeke “Gerçekleşen her grev dalgasıyla birlikte biz daha da güçlü hale geldik.” dedi.

Mayıs 2013 yılından bu yana çeşitli eylemler düzenleyen sendika, Almanya’da posta ile sipariş ve perakende sektörü genelinde toplu iş sözleşmelerine uygun olarak Amazon’un dağıtım merkezlerindeki çalışanları için ödemeleri yükseltmek istiyor.

Ancak internet devi Amazon, depo personelini lojistik işçisi olarak gördüğünü ve bu sektör için ortalamanın üzerinde ücret verdiğini iddia ederek ver.di’nin taleplerini karşılamayı reddediyor.