ABD’nin eczane devlerinden CVS, Target marketler zincirinin sağlık hizmetini satın alacağını duyurdu. CVS, son zamanlarda sağlık sektörü alanında yaptığı yatırımlarla gündeme geliyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamada Target’a ait eczane ve kliniklerin 1,9 milyar dolara alınacağını duyurdu. 47 eyalette toplam bin 660 eczaneye sahip olan Target, sağlık hizmetlerini CVS’e devredecek. Target’in bünyesinde bulunan 80 kliniğin ismi MinuteClinic olarak değiştirilecek.

CVS Health CEO Larry Merlo, satın alma işleminin uzun vadeli bir stratejinin ürünü olduğunu, her iki şirketin bu alışverişten karlı çıkacağını söyledi. CVS, Target eczanelerinde çalışan 14 bin çalışana aynı şekilde işlerine devam edebileceğini belirtti. Sağlık hizmetlerini CVS’e satan Target’in bundan sonraki yatırımlarının daha çok Amazon.com ve Wal-mart gibi perakende satışlarında söz sahibi olan şirketlerle rekabet etmeye yönelik olacağı ifade edildi. Target CEO’su Brian Cornell, sağlık hizmetleri ile ilgili yatırımların Target’a çok uymadığını söyledi.

Şirketler arasında yapılan anlaşmaya göre, CVS, 3 yıl içinde Target mağazalarında 20 tane yeni klinik açacak. Target eczanelerinin yıllık 4 milyar dolar civarında bir satış gerçekleştirdiği bildirildi. Anlaşma sonrası bu oranın artması bekleniyor.

CVS, geçtiğimiz günlerde sağlık ve ilaç hizmeti veren bir başka kuruluş Omnicare’i 12,7 milyar dolara satın aldığını duyurmuştu.