Ekonomiekibi - JPMorgan, siyasette yaşanan gelişmeler nedeniyle kredi  derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin notunda indirime gidebileceği ve bunun önemli yatırım çıkışlarına yol açabileceği riski nedeniyle Türk tahvillerinin ağırlığının azaltılması tavsiyesinde bulundu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu dün yaptığı basın toplantısında AK Parti genel başkanlığı ve başbakanlığı bırakacağını söylerken, bu durum Türkiye’yi 18 aydan kısa bir süre içerisinde üçüncü kez seçimlere gitmek zorunda bırakabilir.

EMBI Küresel ve GBI-EM endekslerini yöneten JPMorgan, Türkiye’nin EMBI küresel endeksine girebilecek tahvil stoklarının toplam piyasa değerini 47.5 milyar dolar olarak tahmin ediyor. Türkiye EMBIG endeksinin yatırım yapılabilir kredi notu kısmında bulunsa da Baa3/BB+/BBB- kredi notlarının görünümü Moody’s ve S&P tarafından negatif olarak değerlendiriliyor.

Türkiye cari açığını kontrol altında tutabilmek için yüksek oranda yabancı fonlara sırtını dayarken, yatırımcıların çıkışı Türkiye’nin 2013 yılında aldığı yatırım yapılabilir seviyedeki kredi notunu kaybetmesine neden olabilir.

Amerikalı finans devi JPMorgan'dan Türkiye uyarısı