Her yıl geleneksel olarak Ekonomist Dergisi tarafından gerçekleştirilen 'Anadolu’nun Büyük 500 Şirketi' araştırma sonuçları açıklandı. Gaziantep’te küçük bir mercimek işleme tesisiyle ticari hayatına başlayan Tiryaki Agro Gıda Anadolu 500’de bu yıl birincilik koltuğuna oturan şirket oldu.

Tiryaki Agro Gıda CEO’su Süleyman Tiryakioğlu yaptığı değerlendirmede, “Şirket değerlerinin tüm süreçlerinde ön planda tutulması, çalışanlar tarafından özümsenmesi ve benimsenmesi bizi farklılaştırıyor. 2010 yılı sonrasında kurumsallaşmaya yapılan yatırımlar ile 2011-2013 yılları arasında tamamlanan üretim ve depolama yatırımları etkin risk yönetimi kurumsal ortaklar, profesyonel yönetim ve sektör odaklı çalışmamızda diğer öne çıkan özelliklerimiz diyebiliriz.” dedi.

Tiryakioğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Tiryaki Agro’nun hem Türkiye’nin gıda ticareti alanında en büyük firması hem de uluslararası ticarette yerini büyüten ve sağlamlaştıran bir firması olmak için gerekli tüm altyapı ve dönüşümün gerçekleştirdik. Şirket, ilgili alanlarında yetkin profesyoneller tarafından yönetiliyor. Kurumsallaşmanın şirkette oluşturduğu pozitif çalışma ortamı ve iş süreçlerinin yeniden dizayn edilmesi başarılı iş sonuçlarını getirmede önemli katkı sağladı.”