Anadolu Yakası’na da oto AVM’si açılıyor. Pendik’te yer alacak, bünyesinde 365 ticari birimi ile aynı anda 3 bini aşkın taşıtı barındıracak olan Oto World adlı mekan Mayıs ayında hizmete girecek ve online alım-satıma imkan veren internet portalı ile müşterilerine hitap edecek.

Sabiha Gökçen Havaalanı’nın bitişiğinde bulunan, 170 milyon lira yatırım bedeli ile toplam 95 bin metrekare kapalı alanı olan AVM, 2. el otomobil ve hafif ticari satışında iddialı.
Projenin ve barındırdığı ilklerle sektöre katkılarının anlatıldığı toplantıda söz alan Oto World Genel Müdürü Sermet Yardımcı şu açıklamalarda bulundu:

“Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin verilerine göre 2014 ilk 11 ayında 5 milyon bin 714 taşıt bir elden diğer ele geçti. Bu rakam 2013’ün aynı dönemine göre 2. elde yüzde 8,6 büyümeye tekabül ediyor. Böylesi büyüyen bir sektörde tüketici eğilimlerinin önemli görüldüğü, satıcı ve tüketicinin modern ve güvenilir bir ortamda bir araya geldiği bu projeyi ilk İstanbul’a ve tüm Türkiye’ye sunmaktan gurur duyuyoruz. 2. el taşıt almak veya satmak için Oto World’e gelen bir tüketicinin, ekspertiz, sigorta ve bankacılık gibi gerek duyacağı tüm hizmetlerden yararlanabileceği modern bir ortam sunuyoruz.
Projenin ilk senesi itibari ile hedefimiz 30 bin taşıtın satışı ile 2 milyar liralık bir ticaret. Devreye girecek olan internet portalı ve açık oto satış alanının katkısıyla bu rakamın çok daha artacağını öngörüyoruz. ”