AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Andırın Orman İşletme Müdürlüğü ile Andırın Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Derneği'nce Andırın Orman Fidanlığı'nın modernizasyonu ve doğal yetişen yabani meyve fidanlarının üretilmesi amacıyla Doğu Akdeniz Kalkıma Ajansı'na proje sunuldu. Projenin amacının, yöreye özgü yenilebilir yabani meyvelerin gen kaynağını fidanlıklara taşımak olduğunu belirten ve yabani meyvelerden bazılarının, kuşburnu, at elması, biberiye, yabani elma, yabani armut, yonuz eriği ve alıç olduğunu ifade eden yetkililer, şu bilgileri verdi: ''Bu türler halen ulusal ve yöresel bazda ekonomik değeri olan ancak kültüre alınmamış türler. Bu gen kaynaklarının gelecek yıllarda yöre ormanlarında dikilmesi sonucu halkla barışık ve halkın gıda ihtiyacını karşılayacak ormanların kurulması sağlanacak. Proje sonucunda, yabani hayvanların besin kaynaklarını artırmak, ekolojik dengenin ve biyolojik çeşitliliğin korunmasına katkı sağlamak, Yayla turizminin geliştiği Andırın'da bu türlerin tanıtımı ile turizme katkı sağlamak ve tıbbi-aromatik amaçlı doğal türlerin neslinin devam ettirilmesini sağlamak amaçlanıyor. Yenilebilir yabani meyve ve tür çeşitliliği bakımından oldukça zengin bir bitki gen kaynağı olan Andırın ormanlarının, yenilebilir yabani meyvelerin sayılarının artırılarak zenginleştirilmesi amacıyla hazırlanan projede Andırın'ın doğal florasında yetişen, yabani elma, erik, armut, dağ muşmulası, akça ağaç yapraklı üvez, alıç ve at elması gibi meyvelerle ormanlar zenginleştirilecek. Önceden tali orman unsuru kabul edilen bu tür ürünler, değişen ormancılık anlayışıyla artık odun dışı ürün olarak değerlendiriliyor. 2011 yılı içerisinde üretilecek çok sayıdaki 1 yaşlı yabani meyve fidanları Andırın ormanlarına kazandırılacak. Yabani meyvelerin önemli ölçüde artırılmasıyla kırsal kesimde yaşayan dar gelirli insanlara ekonomik katkı sağlanacak ve önemli bir potansiyel oluşturulacak.'' Yetkililer, yabani meyvelerin çiçekli bitkiler olduğu için bal veren ağaçlar arasında önemli bir yere sahip olduğunu, bu yönüyle arıcılıkla uğraşanlar için önemli bal kaynağı ve doğrudan insan ve hayvan besin kaynağı olduğunu ayrıca biyolojik çeşitliliğin ilaç ve kozmetik ürünlerin hammaddesi olduğunu kaydetti.