Ankara’nın sanayici ve işadamları, Yenimahalle Belediyesi tarafından yapılarak hizmete açılan Ankara Konağı’nda iftar daveti verdi. Ney dinletisiyle devam eden iftar programında Yenimahalle Müftüsü Rüstem Can da dua etti.

Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği (OSİAD) Başkanı Ahmet Kurt’un ev sahipliğinde düzenlenen iftara; Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Ostim OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, Ankara Kulübü Başkanı Metin Özaslan, Müftü Rüstem Can ile Ankaralı sanayici ve işadamları katıldı.

“ÖLEN DE ÖLDÜREN DE ALLAH-U EKBER DİYOR”

Yenimahalle Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Ankara Kulübü’ne devredilen Ankara Konağı’nda iftarda bir araya gelen sanayici ve işadamları Ankara manzarası eşliğinde iftarlarını açtı. “Ramazan bizim inancımızın en önemli ayarından biri" diye konuşmasına başlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Ramazan kinin, nefretin bir tarafa itildiği, kardeşliğin ve sevginin egemen olduğu bir aydır. Bu ayda yaptığımız dualar, hayırlar, Allah katında en yüksek değere sahiptir. Ancak ne yazık ki bizler Ramazanı yaşarken bizim dışımızdaki Müslüman ülkelerde çok acı günler yaşanıyor.” dedi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de parlamento binasına yapılan saldırıyı hatırlatan Yaşar, “Suriye’de, Irak’ta, Libya’da, Mısır’da yaşanan olaylar ve bugün Afganistan’da yaşananlar, yüreklerimizi yakıyor. Müslümanlar birbirini kırıyor. Ölen de Allah-u Ekber diyor, öldüren de Allah-u Ekber diyor. Bir Müslüman olarak bunu da anlamakta güçlük çekiyoruz. Türkiye onun için örnek bir ülke. Türkiye bugün kendi içinde eksikliklerine rağmen demokrasiyi yaşatabiliyorsa bu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet'e ve onun değerlerine sahip çıktığımız içindir.” diye konuştu.

“BU SOFRALAR HER ZAMAN KURULMALI, İNSANLAR ŞEN OLMALI”

OSİAD Başkanı Ahmet Kurt ise Ramazan ayının sevgi, muhabbet, paylaşma ve bereketin adı olduğunu hatırlatarak, kardeşlik sofralarının daim olmasını diledi. "Yaratandan ötürü yaratılanı sevmeyi öğütleyen bir inancın mensubu olarak hem ülkemizde, hem de tüm dünyada barışın hakim olmasını istiyoruz" diyen Kurt, bu mübarek aya rağmen İslam coğrafyasında yaşanan kan ve kavgaların da son bulmasını istedi. Kurt “Bu sofralar Edirne’den Kars’a, Samsun’dan Hatay’a, Hakkari’den İzmir’e kadar her zaman ve her yerde kurulmalı, insanlar şen olmalı diyoruz.” açıklamasında bulundu.