Çanakkale'de okullara ve dershanelere düzenlenen polis nezaretindeki baskınlarda kantin denetlendi, merdivenler ve duvarlar ölçüldü. Kurum görevlileri, polisin sorularını mantıksız buldu. Milli Eğitim mevzuatından kaldırılan konularla ilgili bile sorular sorulduğu görüldü.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri öncülüğünde çok sayıda kurumdan görevliler, bugün Özel Gökkuşağı İlköğretim Okulu, Biga ilçesindeki Bahar İlköğretim Okulu, merkez ve ilçelerdeki Fem ve Anafen dershanelerine basın düzenlendi. İsimsiz bir ihbar sebebiyle yapıldığı iddia edilen baskınlarda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı ekiplerin koordinesinde vergi, Maliye, itfaiye, SGK, Çevre ve Şehircilik, Gıda Tarım ve Hayvancılık ve Halk Sağlığı, Milli Eğitim müdürlükleriyle Çanakkale Belediyesi'nden ekipler, söz konusu okullar ve dershanelere götürüldü.

ATATÜRK PORTRESİNİN ALTINDA YAZAN DOĞUM VE ÖLÜM TARİHLERİ İNCELENDİ

Yaklaşık 8 saattir devam eden aramalarda her kurum, kendi alanında inceleme yaptı. Kapılar ölçülerek, levhaların doğru tarafta yer alıp almadığına bakıldı. Duvarlar ve tavanlar da ölçülerek, engelli rampasının eğimi kontrol edildi. Sınıflardaki Atatürk levhaları incelendi. Atatürk portresinin altında doğum ve ölüm tarihleri olup olmadığı soruldu. Merdiven genişliği ölçüldü. Sigara levhası incelendi. Levhanın üzerindeki resimde, sigara dumanının ucunun sağa tarafa bakıp bakmadığı ve yasak işaretinin sağdan sola mı çizildiği soruldu. Ayrıca yemekhane ve kantinler denetlendi. Kantinlerde hangi ürünlerin satıldığı inclendi. Yemek taşıyan arabanın üzerinde, "Yemek Arabası" yazısı olup olmadığı soruldu. Alo Gıda ihbar hattı levhasının olup olmadığına bakıldı.

Deniz Polisevi'nde sabah toplanan kurum yetkilileri, ellerine evraklar verilerek, okul ver dershanelere götürüldü. Evraklardaki soruların sorulması istendi. Görevliler, soruları kendi alanlarında olmasına rağmen mantıksız buldu. Sorulardan bazılarının, Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatından kaldırılan alanlarla ilgili olduğu belirtildi. Görevlilerin de bu soruları sormadığı öğrenildi.