Ankara Sanayi Odası (ASO), Ankara iş dünyası ile Ankara’daki yabancı misyon temsilcilerini bir araya getirmeye devam ediyor. Geleneksel Büyükelçiler Resepsiyonunun beşincisine hükümet adına Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı iştirak etti.

Geleneksel hale gelen ASO Büyükelçiler Resepsiyonu’nun 5.'si Etnografya Müzesi’nde gerçekleştirildi. Resepsiyona katılan Bakan Aşçı, Türkiye’de seçim hükümetinin iş başında olduğunu, hem kendi hem de büyükelçilerin ülkelerindeki sanayicilerin asla tereddüt etmemelerini istedi. Bakan Aşçı, "Biz sadece ülkeyi huzur içerisinde seçime götürmekle değil, aynı zamanda alınması gereken bütün kararları, ekonomik, siyasi ve güvenlikle ilgili kararları tereddüt etmeksizin alacağız ve uygulayacağız. Biz, ülkeyi seçime kadar götürürken asla ve asla kesintiye izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.

Türkiye'nin sayılı ülkelerden biri olduğunu aktaran Cenap Aşçı, “Ülke olarak biz yatırım yapılabilecek hem pazar potansiyeli itibariyle hem de yatırım güvenliği açısından dünyadaki sayılı ülkelerden bir tanesiyiz. Bunu bütün dünya zaten biliyor. Ben bir kez daha bunun altını çizmek istedim.” ifadelerini kullandı.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir ise Türkiye’nin büyümeyi istikrarlı bir şekilde sürdürdüğünü ifade ederek bu sürecin en yakın müşahitlerin Ankara’da görev yapan büyükelçiler olduğunu söyledi. Özdebir, yabancı misyon temsilcilerinden ülkelerinden işadamlarına çağrıda bulunarak Türkiye’de yatırım yapmaya davet etti.