Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'nun (ASTOP) düzenlediği Vefa Ödülleri etkinliğinde konuşan dönem sözcüsü Nezip Allıoğlu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci ve Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Başkent'ten yurtdışına direkt uçuşlarla ilgili atılan adımları hatırlattı ve sonuca yaklaşıldığını belirttiler

Ankara’dan, dünyanın pek çok önemli başkentine direkt uçuşlar yapılmıyor. Roma, Paris, Londra gibi önde gelen başkentlere uçuşlar, İstanbul üzerinden aktarmalı oluyor. Halihazırda Esenboğa Havalimanı’ndan, 11 ülkede 25 noktaya direkt uçuş var ancak İngiltere, Fransa, İtalya, ABD, Japonya, Çin gibi ülkelere yok. Bu ülkelere gitmek isteyenler, İstanbul’da aktarma yapmak zorunda kalıyor. ATO'daki Vefa Ödülleri töreninde de bu konu gündeme geldi. ASTOP Dönem Sözcüsü Allıoğlu, dayanışmanın önemini vurgulayarak, “Yeterince dayanışma içinde olsaydık direkt uçuş konusu, çilesi bu kadar sürmeyebilirdi.” dedi. ATO Başkanı Bezci ise TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile bu konuda üçüncü toplantıyı yapacaklarını ifade etti. Her türlü sponsorluğa hazır olduklarını belirten Bezci, bunun için ATO Meclisi’nden ilk planda 2 milyon lira çıkardıklarını söyledi. ASO Başkanı Özdebir de bu konuda iyi bir sürpriz hazırladıklarını ifade etti.

Etkinliğin açılışında konuşan ASTOP Onursal Başkanı Veli Sarıtoprak, vefa duygusunun önemini vurguladı. Türkiye’ye hizmet edenlerin, bulundukları makamlardan ayrıldıktan sonra vefasızlığa mahkum edildiğinden yakındı. Ziyaretine gittiği bazı emekli devlet görevlilerinin, unutulmaktan yakındığını aktaran Sarıtoprak, "Paran ve makamın varken insanlar seni tanır, parayı ve makamını kaybedince sen insanları tanırsın" sözünü hatırlattı. Bu platformu kurduktan sonra Vefa Ödülleri vermeyi kararlaştırdıklarını, vatana, millete hizmet edenleri bu ödülle hatırladıklarını söyledi. Törende Ahmet Çavuşoğlu, Devrim Erol, Kazım Oksay, Refik Baydur gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 23 kişiye plaket takdim edildi.