Kayseri’de yaşayan Elif Bozdağ, anne ve eş olmanın yanında, İş Kadınları Platformu başkanlığı ve 5 kişiye istihdam sağlayan kendi işinin patronluğunu yapıyor.

Tarih Bölümü mezunu ve 3 çocuk annesi Elif Bozdağ’ın iş hayatına atılma hikayesi dikkat çekiyor. Kayseri Gelişen Sanayici ve İşadamları Derneği’nden (GESİAD) gelen teklif üzerine dernekte görev alan Bayan Bozdağ, burada İş Kadınları Platformunu’nu kurdu ve başkan seçildi. Bir taraftan annelik diğer taraftan iş kadınlarıyla programlar yapan Bozdağ, bu uğraşlarına bir de iş kadınlığını ekledi. Eşinin üçüncü çocuk şartını yerine getiren Bozdağ, ailesinin de desteğiyle yetişkin bayanlara yönelik ölçülü giyim mağazası açtı, kendi ismini taşıyan Elifçe by An Butik’te 4 kişiyi daha istihdam ediyor.

Eşi ve ailesinin maddi durumunun iyi olduğunu belirten iş kadını Elif Bozdağ, insanlar için hep faydalı şeyler yapması yönündeki telkinlerle büyüdüğünü anlattı. İş kurma amaçlarından birisinin kendi kazandığı parayla hayır işleri yapmak olduğunu dile getiren Bozdağ, “Çok şükür bunu başardım. Çile çekilmeden iş kurulmuyormuş. Başlarda para gönderirken havale ya da EFT’yi mi kullanacağımı bilmiyordum. Ama şu anda çeklerimi kendim yazıyorum, ödemelerimi takip edebiliyorum. Eşimin de büyük desteği oldu.” diye konuştu.

Elif Bozdağ, iş kadınlığı yanında GESİAD çatısı altında İş Kadınları Platformu Başkanlığı görevini de sürdürdüğünü söyledi. 100 kadar üyeleri olduğunu anlatan Bozdağ, şunları söyledi: “Onlarla etkin eğitim programları, panel ve iş gezileri düzenliyoruz. Ortaklarımla bu iş yerini açmamda burada yaptığım görevin de etkisi oldu.”

"BÜTÜN KADINLARA ÇALIŞMALARINI TAVSİYE EDİYORUM"

İş hayatına atıldıktan sonra daha planlı yaşamaya başladığını anlatan Elif Bozdağ, eşine, çocuklarına ve dernek faaliyetlerine daha fazla zaman ayırmaya başladığını kaydetti. Müsait bayanlara boş durmamaları tavsiyesinde bulunan Bozdağ, “Çalışmak, rahatlıktan biraz ödün vermeyi gerektiriyor. Buna hazır bütün bayanların çalışmalarını tavsiye ederim. Çalışmaya başladıktan sonra inanın daha fazla kitap okumaya başladım. Planlı şekilde yaşıyorum artık.” diye konuştu.

İş yeri hakkında da bilgi veren Elif Bozdağ, çocuk hariç ölçülü bayan kıyafetleri sattıklarını söyledi. Kişiye özel ürünler yaptırdıklarını belirten Bozdağ, şunları söyledi: "15 kadar firma ve 3 atölye ile çalışıyorum. Satış mağazamızda oyun parkımız mevcut. Alışverişe gelen bayanların çocuklarını bir görevli ablamız oyun parkında eğlendiriyor. Müşterilerim ise ev sıcaklığında alışveriş yapıyor. Ayrıca, İnstagram'ı etkin şekilde kullanıyoruz. Buradan duyurularla 6 bin 400 takipçimize ulaşıyoruz. Kapıdan giren kişinin kaç liralık alışveriş yapacağıyla kesinlikle ilgilenmeyiz. Bizim için her müşteri ayrı kıymetli. Müşterilerimizin iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Sürekli müşteri ziyaretleri yapıyoruz. Ayrıca mağazamızda müşterilerimizle toplantılar yapıyoruz."