Anneler internetten en çok giyim ürünlerini alıyor. İkinci sırada kozmetik gelirken, sıralama; ayakkabı ve hediyelik eşya şeklinde devam ediyor. İlgi çekici bir diğer ayrıntı da şöyle: Annelerin büyük bir bölümü çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için de sanal alışverişi tercih ediyor. İnternetten alış veriş için tercih edilen saatler de 14:00-16:00, 18:00-21:00 ve 21:00-01:00 saatleri arasında yoğunlaşıyor.

Sabancı Topluluğu’nun online alışveriş platformu Kliksa'nın bağımsız araştırma kuruluşu DORinsight’a yaptırdığı 'Annelerin E-ticarete Bakışı' araştırması, annelerin online alışveriş alışkanlıkları ile ilgili önemli ayrıntılar içeriyor. Annelerin online alışverişte göz önünde bulundurdukları unsurları ve ürün tercihlerini anlamaya yönelik araştırmanın sonuçlarına göre, annelerin yüzde 43’ü internetten yaptıkları alışverişlerde giyim ürünlerini tercih ediyor. Giyim ürünlerini yüzde 40 ile kozmetik, yüzde 36 ile ayakkabı, yüzde 31 ile hediyelik eşya ve yüzde 30 ile küçük ev aletleri izliyor. Annelerin yüzde 30’u internet kullanımı için herhangi bir zaman tercihleri olmadığını belirtirken, araştırmaya katılan annelerin büyük bölümü 14:00-16:00, 18:00-21:00 ve 21:00-01:00 saatleri arasında internet kullanıyor.

Araştırma sonuçlarına göre, annelerin büyük bölümü online alışverişi kendilerinin ve çocuklarının ihtiyaçlarına yönelik ürünleri satın almak için kullanıyor. Annelerin yüzde 31’i satın alma kolaylığı dolayısıyla e-ticareti tercih ederken, yüzde 22’si fiyat avantajı, yüzde 13’ü ise ürün çeşitliliği dolayısıyla online alışverişe sıcak bakıyor. Sonuçlara göre; annelerin online alışveriş için en çok tercih ettikleri gün Cumartesi olurken, öne çıkan diğer günler ise Pazartesi ve Cuma olarak göze çarpıyor.

Araştırmanın ortaya koyduğu sonuçları değerlendiren Kliksa Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, online alışveriş yapan tüketicilerin hatırı sayılır bölümününün annelerden oluştuğuna dikkat çekerek, "Annelerin online alışverişte göz önünde bulundurdukları unsurları, ürün tercihlerini ve beklentilerini anlamak sektörümüz açısından oldukça önemli. Annelerin tercihlerine ve beklentilerine cevap verebilecek her türlü yaklaşım, hem annelerin e-ticarete olan bağlılıklarını artıracak hem de sektörün büyümesine katkıda bulunacak. Biz de Kliksa olarak; kendimizi, tüketicilerimizi daha yakından tanıyarak her geçen gün geliştiriyoruz." diyor.