Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün son kez yapacağı görüşme öncesinde iş dünyasından hükümetin bir an önce kurulması çağrısı yükseldi. Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ali Eroğlu, kurulacak güçlü bir koalisyon hükümetinin ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi belirsizlik ile kaos ortamını ortadan kaldıracağını söyledi.

Herkesi derinden üzen terör olaylarını 'büyük üzüntü ve endişe' ile takip ettiklerini, her gün asker, polis ya da sivilin hayatını kaybettiği, toplumsal huzurun bozulduğu Türkiye'de hakim olan iklimin 'çatışma, kaos ve şiddet' olduğunu dile getiren Eroğlu, bu ortamda hükümetin kurulması sürecinin bir an önce sonuçlandırılarak belirsizlik ortamının netliğe kavuşturulmasını istedi.

İş dünyası olarak, ekonomik istikrarsızlık ve siyasi belirsizlik nedeniyle 'diken üstünde oturduklarını' ifade eden Eroğlu, yaşanan şiddet ve terör olayları da bu tabloya eklenince riskin daha da büyüdüğü tespitinde bulundu. Çözüm sürecinin aksamasının, Suriye'de gelişen olayların ülke ekonomisinde önemli kırılmalara yol açabileceğine, global ekonomik gelişmelerin de gelişmekte olan ülkeleri yeni sorunların beklediğinin habercisi olduğuna işaret eden Ali Eroğlu, “Türkiye’nin siyasi ve ekonomik belirsizlik yoluna girmesi uzun vadede önünü alamayacağımız sorunları beraberinde getirecektir. Yarım kalan reformlar ekonomideki sarsıntıların şiddetini artıracak, olumlu verilerin önüne set koyacaktır. Ülkemiz için son derece zor koşulların olduğu bu dönemde, tüm farklılıklara rağmen, hükümet kurma amacıyla görüşmelere devam eden siyasi parti liderlerini ve partilerin uzlaşma çabalarını takdirle karşılıyoruz. Bununla birlikte öncelikle toplumsal huzur ve barışın ülkenin tümüne yayıldığı bir ortamın hazırlanmasını, ortak akıl, uzlaşı, diyalog ve sağ duyunun hakim olduğu söz konusu siyasi belirsizliğin ortadan kaldırılmasını talep ediyor, hükümetin bir an önce kurulmasını istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Halkın iradesini sandıkta göstererek, koalisyon isteğini ortaya koyduğuna işaret eden ANSİAD Başkanı, “Halk yeniden seçim değil, uzlaşı, sağduyu, diyalog istiyor. Halk barış ve huzur istiyor. Halk iradesinin de karşılığı olan güçlü bir koalisyonla Türkiye’nin yoluna devam etmesi Türkiye ekonomisine duyulan güveni artıracaktır. Yapısal reformların yeniden başlaması ekonomide büyük bir eksikliği dolduracaktır. Hükümet bir an önce kurularak ekonomi treni kaldığı yerden yoluna hızla devam etmelidir.” dedi.

Bir an önce ekonomiye odaklanılmasını, 2016 yılı plan ve programlarının hazırlanması için çalışmaların başlamasını isteyen Eroğlu, Türkiye’nin kaybedecek vakti kalmadığını vurguladı. Ekonomide çarkların dönmesi, sanayici ve işadamlarının yoluna güvenle devam etmesi gerektiğini ifade eden Ali Eroğlu, bunun için de siyasi istikrar gerektiğinin altını çizdi.