Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eroğlu, seçim sonuçlarıyla ilgili, "Artık siyasi, ekonomik, toplumsal ve yapısal reformlar için bir arada hareket etme, ortak akıl ile ülkenin güvenli geleceğini birlikte inşa etme zamanıdır." dedi.

Seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yapan Ali Eroğlu, ortaya çıkan sonucun siyasiler tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ortaya çıkan sonucun halk iradesini yansıttığı, halkın da kerkese 'kendinizi yeniden değerlendirin' mesajı verdiğini ifade eden Eroğlu, "Bundan sonra ortak akılla uzlaşma, birlikte hareket etme ve diyalog zamanıdır." ifadesini kullandı. Bundan sonra seçim öncesini bir kenara bırakarak; siyasi, ekonomik, toplumsal ve yapısal reformlar için bir arada hareket etme, ortak akıl ile ülkenin güvenli geleceğini birlikte inşa etme zamanı olduğunu vurgulayan Ali Eroğlu, sandıktan çıkan her partinin ciddiyet içinde ve sorumluluk bilinciyle hareket edeceğine inandıklarını söyledi.

Eroğlu şu değerlendirmede bulundu: "Seçim sonuçları itibariyle seçmen iradesi, siyasi partilere tek başına hükümet kuracak çoğunluğu vermemiştir. Bu bağlamda partilerimizin, demokrasinin gereği olan uzlaşma kültürü ile hareket ederek, ülkenin menfaatleri etrafında kenetlenmelerini diliyoruz. Hem siyasi hem de ekonomik istikrarın devam etmesini son derece önemsiyoruz. Huzur ve istikrar ekonomi açısından çok önemlidir. Bir an önce hükümet kurulup, ekonomi için hazırlanan eylem programlarına devam edilmelidir. İstikrarı zedeleyecek bir sonuç bizim için fevkalade düşündürücüdür. Dileğimiz odur ki siyasiler duyarlı ve dikkatli bir hassasiyetle ortak noktalar bulur ve onun üzerinde bir kısım ittifaklar oluşturularak sağlıklı bir hükümet kurar. Böylece büyük bir maliyet millete ulaşmadan önlenir. Seçim döneminde yaşadığımız toplumsal gerginlik, kargaşa ve kaosun sonlanmasını, bundan sonra ortak akıl, sağ duyu ve diyaloğun hakim olduğu bir ortamın etkin olmasını arzu ediyoruz."